Καφέ της Επιστήμης(φωτό)

Ο μαγικός κόσμος των μελισσών : από το νέκταρ των λουλουδιών στο βασιλικό πολτό

ΓΙΘ | 12/05 | 19.00

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για ένατη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης», που όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύσετε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Στο Καφέ της Επιστήμης αυτού του Μαϊου, ο Ηλίας Παπαδόπουλος, κτηνίατρος αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής Α.Π.Θ., θα μας ξεναγήσει στον υπέροχο κόσμο των μελισσών με χρώματα λουλουδιών και αρώματα μελιού.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν λεπτομέρειες για την ιδανική κοινωνία των μελισσών, που αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και ανιδιοτέλειας. Ο κ. Παπαδόπουλος, επίσης, θα μας μιλήσει για τα ευεργετικά προϊόντα της κυψέλης, αλλά και για τους κινδύνους από τη νοθεία τους.

Η παρουσίαση καθώς και η συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12 Μαϊου 2014, στις 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α).

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος είναι κτηνίατρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΑΠΘ και τη Βρετανία πάνω στην Κτηνιατρική Παρασιτολογία. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ και διδάσκει Παρασιτολογία-Παρασιτικά Νοσήματα και Μελισσοκομία-Μελισσοπαθολογία, που αποτελούν τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα

 

{gallery}kafe tis epistimis 4{/gallery}