Οδυσσέας 2014, η Οδύσσεια του TwinSpace

Έργο συλλογικής γραφής αναφορικά με την « Οδύσσεια » μεταξύ δώδεκα τάξεων στην κοινή τους γλώσσα, τα γαλλικά, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία στους μαθητές εταίρους να περιγράψουν τον χρόνο και τις σκηνές για κάθε κεφάλαιο της Οδύσσειας. Πρόκειται για μία αληθινή ευρωπαϊκή εκπαιδευτική περιπέτεια στην οποία οι εκπαιδευτικοί τόλμησαν να εμπλέξουν τους μαθητές, με αυστηρότητα, υπευθυνότητα και ενθουσιασμό. Οι τηλεδιασκέψεις ήταν πολλαπλές και χρήσιμες για τη διατήρηση των δεσμών μεταξύ όλων αυτών των σύγχρονων και ψηφιακών νεαρών «Όμηρος». Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από ποικίλες βαθμίδες εκπαίδευσης: από το δημοτικό στο γυμνάσιο, από την Αυστρία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τυνησία.
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού βραβείου eTwinning 2015, το έργο έλαβε το βραβείο της Γαλλικής Γλώσσας. Πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο «Σχολή Ζωσιμαίας» στα Ιωάννινα, στην Ελλάδα, με τη βοήθεια της καθηγήτριας γαλλικής γλώσσας, Ελένη Χαρτζαβάλου. Χάρη στο έργο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στη γαλλική γλώσσα και να συμμετάσχουν σε ανταλλαγές με τους ευρωπαίους εταίρους.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σ΄αυτή την περιπέτεια!
Η τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού βραβείου eTwinning για τη γαλλική γλώσσα πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 7 Μαΐου 2015. Το βραβείο χρηματοδοτείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας και παραδόθηκε από την κα Janina Zelińska, υπεύθυνη για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας καθηγητών ζωντανών γλωσσών. 

Le Twinspace du projet Le Twinspace du projet

Kατάλογος συμμετεχόντων χωρών

Η απονομή των βραβείων στο μπλοκ eTwinning Ευρώπη:
http://blogs.eun.org/etwinning10/2015/05/09/prizes-ceremony-2015-a-night-at-the-museum/

Η σελίδα με την απονομή των βραβείων στο La Twinspace του έργου:
http://new-twinspace.etwinning.net/c/portal/layout?p_l_id=35946523