Σχολικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο στυλ του Jacques Prévert

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, η υπηρεσία εκπαιδευτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης σας προτείνει ένα παιδαγωγικό εργαστήρι στα γαλλικά και στα ελληνικά με θέμα την ποίηση του Jacques Prévert. Χάρη στην απλοϊκότητα της γλώσσας και στην χρήση καθημερινού λεξιλογίου, ο Prévert είναι ένας απο τους ποιητές που διδάσκονται περισσότερο στα γαλλικά σχολεία.
Το εργαστήρι αυτό έχει σαν στόχο να παρουσιάσει στους μαθητές το γνωστό ποίημα « Πρωινό γεύμα » και να τους προτείνει να δημιουργήσουν τα δικά τους ποιήματα στο στυλ του Prévert. Οι μαθητές θα ανακαλύψουν το νόημα του ποιήματος μέσα απο βιντεάκια και εικόνες, με την μορφή PowerPoint. Θα κάνουν υποθέσεις για την κατάσταση, το ντεκόρ, το συνολικό περίγυρο και τα πρόσωπα του ποιήματος.

Παράδειγμα δραστηριοτήτων

  • Δημιουργία ποιημάτων σε ομάδες στο στυλ του Prévert
  • Δραματοποίηση των ποιημάτων απο τους μαθητές
  • Κολάζ των ποιημάτων και δημιουργία μιας αφίσας

Το εργαστήρι διαρκεί μια ώρα και 15 λεπτά, απευθύνεται σε μαθητές απο 8 έως 15 ετών και μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 30 μαθητές.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν κατα τις προτεινόμενες ημερομηνίες :

1) Τετάρτη 19 Μαρτίου από τις 12 έως τις 13.15
2) Παρασκευή 21 Μαρτίου

Για να εγγραφείτε, στείλτε το όνομα σας, το όνομα του σχολείου σας, την τάξη, τον αριθμό μαθητών και την ημερομηνία που επιθυμείτε στο : education@ift.gr