13.000 μαθητές συμμετείχαν στην  πέμπτη  Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

Με τη συμμετοχή πάνω από 13.000 μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας, αλλά και από την Ακαδημία του Παρισιού, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Γερμανία, ολοκληρώθηκε η πέμπτη Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα, μια δράση που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος και τη Γαλλική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν Γάλλους και Έλληνες πρωταθλητές και να τους θέσουν απευθείας ερωτήσεις σχετικά με τον αθλητισμό, τις εμπειρίες, τις επιτυχίες, αλλά και τις απογοητεύσεις τους. Οι αθλητές, όπως ο Mehdi Mechneche, απευθύνθηκαν στους μαθητές λέγοντας: «Χρειάζεται θάρρος να πιστεύεις στα όνειρά σου» και «Πρωταθλητής της ζωής σου είναι ένας τίτλος που πρέπει να τον κερδίσεις».

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις εξαιρετικές ερωτήσεις που δεν δίστασαν να κάνουν σε άψογα γαλλικά!

Ευχαριστούμε επίσης τους αθλητές Ecaterina Szabo, Λουκία Κασαμάκη, Ηλία Μάστορα, Sébastien Bichon, Ελευθερία Φτούλη, Στέργιο Παπαχρήστο, Καλλιόπη Αραούζου, Γιάννη Κωστάκη, Πολύμνια Σαρέγκου, Mehdi Mechneche, Béatrice Hess για τη συμμετοχή τους.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης!