4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

Από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου – διαδικτυακά

Το 2024 είναι ολυμπιακή χρονιά! Το Παρίσι ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του κόσμου.

Από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) διοργανώνουν την  Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα. Στόχος της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από όλη τη χώρα να μοιραστούν ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό και τις αξίες του μέσα από συζητήσεις με πρωταθλητές και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας. Οι συναντήσεις με κορυφαίους αθλητές θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης κι ενθάρρυνσης και μία ευκαιρία για όλους να ανακαλύψουν τις αξίες του Ολυμπισμού.

Στη φετινή διοργάνωση, υποδεχόμαστε 10 Έλληνες και Γάλλους αθλητές, δέκα ξεχωριστές γυναίκες και άνδρες. Οι συναντήσεις διεξάγονται διαδικτυακά, μέσω zoom, στα ελληνικά και στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

  • Δύο ωριαίες συναντήσεις ανά ημέρα: Στις 10:30-11:30 και 12:00-13:00
  • Μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (όχι μόνο μαθητές της γαλλικής γλώσσας)
  • Οι εκάστοτε εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως κλάδου, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών τους, οι οποίοι και καλούνται να προετοιμάσουν μία σειρά ερωτήσεων.

Ενθαρρύνουμε τη συνεργασία των εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, στο πλαίσιο διαθεματικών παιδαγωγικών σχεδίων εργασίας. Για το σκοπό αυτό θα διατεθεί σχετικό παιδαγωγικό υλικό.

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα και εγγραφείτε μέχρι την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024.