ΈΚΘΕΣΗ ΜΟΔΑΣ “Sur mesure”

15-25.11.2018 Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης – ΜΙΕΤ παρουσιάζει την έκθεση “«Sur mesure” που διοργανώνεται από το Σύλλογο αποφοίτων και φίλων Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale.

Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.30 – 22.00
Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108).

▶ Διάρκεια έκθεσης: 15-25 Νοεμβρίου 2018
▶ Ωράριο έκθεσης: Τρίτη – Κυριακή: 10:30-18:00 (Δευτέρα κλειστά)
▶ Πληροφορίες: τηλ. 2310 295 170 & 295 177 καθημερινές 9.00 – 14.30 και 2310 295 150 τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

“Sur mesure” ονομάζεται το ρούχο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας, όπως εκείνα που κάποτε επιβαλλόταν να φοράμε σε κάθε σημαντική περίσταση της ζωής μας.
“Sur mesure” είναι και ο τίτλος της έκθεσής μας, με θέμα την επιρροή της γαλλικής μόδας στις δημιουργίες των ελλήνων σχεδιαστών.
Σχεδιαστές της παλαιότερης και νεότερης γενιάς, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις, κλήθηκαν να σχεδιάσουν μοναδικές δημιουργίες, αντλώντας έμπνευση από τους εμβληματικούς γάλλους μόδιστρους, με σκοπό να μας υπενθυμίσουν ότι η μόδα είναι μια τέχνη ζωντανή, που πάντα θα προσελκύει ταλαντούχους ανθρώπους για να την υπηρετήσουν.
Παράλληλα, εικόνες και συλλεκτικά αντικείμενα που πλαισιώνουν την έκθεση μας, θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν της πόλης μας και τις υψηλής αισθητικής ενδυματολογικές επιλογές της κοινωνίας της.
Η διοργάνωση γίνεται με αφορμή το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 2018 η πόλη μας τιμά τη γαλλοφωνία (Thessalonique en français) και τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η «Nouvelle Amicale» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2014, από τους απόφοιτους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσ/νίκης, με πρωτοβουλία του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης. Σκοπός του Συλλόγου είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν τις ελληνογαλλικές σχέσεις.

Συμβουλευτείτε εδώ τις σελίδες του Συλλόγου:

Internet

Facebook

Twitter