Έκθεση ζωγραφικής του Γαλλοϊσραηλινου καλλιτέχνη CBoc

Έκθεση ζωγραφικής του Γαλλοϊσραηλινού καλλιτέχνη CBoc, φιλοξενεί από την προσεχή Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση με τίτλο Tetragramme,  περιλαμβάνει 70 πίνακες στους οποίους ο καλλιτέχνης εξηγεί πώς ο καθένας από εμάς, κάνοντας μια ευχή, επικοινωνεί και συνδέεται με τον ουράνιο Θεό, το φως, την ενέργεια ή με ό,τι εκείνος πιστεύει, προκειμένου να την πραγματοποιήσει.

Ο CBoc, καλλιτεχνικό όνομα του Erez Cédric Boccara, πιστεύει βαθιά στη ρήση του Αντρέ Μαλρώ ότι “ο 21ος αιώνας θα είναι πνευματικός ή δεν θα είναι”. Και είναι μια βαθιά πνευματική προσέγγιση αυτή που καθοδηγεί τη ζωγραφική του. Αν ο ρόλος του καλλιτέχνη είναι να κάνει ορατό το αόρατο, να κάνει εμφανές το απερίγραπτο, αυτό το “συναίσθημα” που μας συγκινεί και μας κινεί χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τι είναι, τότε ο CBoc αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ο CBoc ζει και εργάζεται στο Παρίσι, είναι αυτοδίδακτος και εκθέτει τα έργα του για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Προηγούμενες εκθέσεις του έχουν παρουσιαστεί στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα.

Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ και θα διαρκέσει έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 19:00 παρουσία του καλλιτέχνη.

Ώρες λειτουργίας :

Καθημερινές 17.00-21.00

Σάββατο 11.00- 15.00

Κυριακή: κλειστά

 

Η είσοδος είναι δωρεάν.