Ένας Έλληνας φοιτητής στην απονομή του Γκονκούρ

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής ανάπτυξης της επιρροής της γαλλικής γλώσσας στο εξωτερικό, η Ακαδημία Γκονκούρ, με την υποστήριξη της « Fondation du Crédit Mutuel », εγκαινίασε μια συμπληρωματική δράση, το  « Prix des étudiants jurés du Choix Goncourt » (Βραβείο φοιτητών κριτών του Βραβείου Γκονκούρ), ένα βραβείο που έχει ως στόχο να αναδείξει όχι μόνο το αναγνωστικό ταλέντο των νεαρών κριτών αλλά και την ικανότητά τους να γράψουν μια λογοτεχνική κριτική για το μυθιστόρημα που ανακήρυξαν νικητή στη χώρα τους. Φέτος, η Ελλάδα ήταν μία από τις τέσσερις χώρες που επιλέχθηκαν μαζί με την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και χώρες της Ανατολής.

Ο νικητής της καλύτερης κριτικής, Νικόλαος Παπαγεωργίου, μέλος της ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βρίσκεται στο Παρίσι, συνοδευόμενος από όλη την ομάδα του, για την τελετή απονομής του βραβείου Γκονκούρ, το οποίο ανακοινώθηκε την ΠέμπτηΝικήτρια είναι η Μπριζίτ Ζιρό για το μυθιστόρημά της Vivre vite (εκδ. Flammarion).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Γενική Εκπρόσωπο της Ακαδημίας Γκονκούρ, Φρανσουάζ Ροσινό, για την οργάνωση της διαμονής του και τη συγγραφέα Κατερίνα Αποστολοπούλου που πλαισιώνει την ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη αφοσίωση και την πολύτιμη βοήθειά τους.