Η «Μεγάλη Μπουγάδα» επιστρέφει!

Η «Μεγάλη Μπουγάδα» επιστρέφει!

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας οργανώνουν τη φθινοπωρινή «Μεγάλη Μπουγάδα» την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία παγκόσμια εικαστική δράση συμμετοχικής τέχνης, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Η ιδέα ξεκίνησε το 2006 από την Γαλλίδα καλλιτέχνιδα και δασκάλα εικαστικών, JOЁLLE GONTHIER, και διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο. Στη δράση συμμετέχουν περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι από 118 χώρες!

Το θέμα της «Μπουγάδας» του Οκτωβρίου είναι «Το χρώμα των ονείρων μου» (La couleur de mes rêves).

Οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών  μπορούν να φτιάξουν μία καλλιτεχνική δημιουργία σε μορφή Α4 με όποια τεχνοτροπία επιθυμούν (ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, κείμενο, λέξεις κλπ) και στη συνέχεια να την κρεμάσουν στα σχοινιά της «Μπουγάδας» με μανταλάκια.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Γαλλικού Σχολείου-Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφόρος Στρατού 2Α) στις 20 Οκτωβρίου από τις 10:00 έως τις 18:00.

Οι συμμετέχοντες έρχονται είτε με το έργο τέχνης τους έτοιμο είτε έχουν τη δυνατότητα να το δημιουργήσουν επί τόπου. Επίσης, όσοι είναι εκτός Θεσσαλονίκης μπορούν να στείλουν τα έργα τους κατόπιν συνεννόησης με e-mail στη διεύθυνση dioakimidis@ift.gr

Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετάσχετε συλλογικά με την τάξη σας, εγγραφείτε ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/Z6qQ1vfTgqrhKqir6

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση γαλλικών.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους μαθητές.