ΚΥΚΛΟΣ «Τα Rendez-Vous Campus France»

05.12.2018, 17.00 Αίθουσα Νεχάμα - Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

Θα πραγματοποιήσουμε σε live μετάδοση με την Αθήνα την εκδήλωση για τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία.

Φτάνοντας στη Γαλλία, οι ξένοι φοιτητές γοητεύονται από το επίπεδο σπουδών και το ενδιαφέρον που τους δείχνουν οι καθηγητές. Εκτός πανεπιστημίου, εντυπωσιάζονται από το δυναμισμό της γαλλικής καινοτομίας, την πλούσια πολιτιστική ζωή και την ποιότητα ζωής. Το Rendez-vous Campus France του Δεκέμβρη είναι αφιερωμένο στις μεταπτυχιακές σπουδές καθώς είναι η κατάλληλη περίοδος για να αρχίσει η υλοποίηση ενός σχεδίου μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία. Πριν ακόμα να έχουν λάβει το πτυχίο τους, οι Έλληνες φοιτητές πρέπει αυτή τη χρονική περίοδο να ενημερωθούν για τα διάφορα προγράμματα σπουδών που τους παρέχονται στη Γαλλία καθώς και για τις υποτροφίες.

Για αυτό το λόγο τα βασικά σημεία της διάλεξης θα είναι: Η οργάνωση των σπουδών στη Γαλλία, η αναζήτηση του προγράμματος σπουδών, οι διαδικασίες εισαγωγής στα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα προγράμματα υποτροφιών, η φοιτητική ζωή στη Γαλλία.

Όπως σε όλες τις συναντήσεις του Campus France, τον λόγο θα λάβουν, οι Έλληνες απόφοιτοι (alumni) που έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία των σπουδών στη Γαλλία και επιθυμούν να την μοιραστούν με το κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να τους θέσει ερωτήσεις.

Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: 2310 821231