Προβολή του ντοκιμαντέρ WOMAN

Με αφορμή τον μήνα της Γαλλοφωνίας και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τον μήνα της Γαλλοφωνίας και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Français du Monde-ADFE, παράρτημα Θεσσαλονίκης, οργανώνουν την προβολή του ντοκιμαντέρ της Αναστασίας Μίκοβα και του Γιαν Άρτους-Μπερτράν, WOMAN την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 19:00 στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ.

Το “WOMAN” είναι ένα διεθνές πρόγραμμα, που δίνει φωνή σε 2000 γυναίκες από 50 χώρες. Παρά τη μεγάλη αυτή κλίμακα, η ταινία καταφέρνει να μας χαρίσει ένα πολύ ιδιαίτερο πορτρέτο του γυναικείου φύλου, που αντιπροσωπεύει τον μισό πληθυσμό της Γης.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ γίνεται αφορμή, ώστε να έρθουν στο φως οι αδικίες, που υφίστανται παγκοσμίως οι γυναίκες. Συγχρόνως, προβάλλεται η εσωτερική τους δύναμη αλλά και η ικανότητά τους να αλλάξουν το κόσμο, παρά τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες.

Το WOMAN αποτελείται από συνεντεύξεις σε πρώτο πρόσωπο και πραγματεύεται μια πληθώρα θεμάτων, όπως η μητρότητα, η εκπαίδευση, ο γάμος και η οικονομική ανεξαρτησία καθώς και η έμμηνος ρύση και η σεξουαλικότητα. Μέσα από αυτή τη ταινία, θα ακούσετε τη φωνή των γυναικών, όπως ποτέ άλλοτε.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρη Στυλιανού.

Η προβολή και η συζήτηση θα πραγματοποιηθούν στα γαλλικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη