Συνάντηση με τη συγγραφέα Κλοέ Κορμάν

 

Συνάντηση με τη συγγραφέα Κλοέ Κορμάν

Στο πλαίσιο του τέταρτου Βραβείο Γκονκούρ Ελλάδος

Συνάντηση και συζήτηση με τη συγγραφέα Κλοέ Κορμάν για το βιβλίο της Les Presque Sœurs, θα έχουν οι φοιτητές και οι καθηγητές που συμμετέχουν στο Βραβείο Γκονκούρ Ελλάδος την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00 μέσω τηλεδιάσκεψης. Το μυθιστόρημα είναι ένα από τα τέσσερα που βρέθηκαν στην τελική λίστα της Ακαδημίας Γκονκούρ το 2022.

Πρόκειται για την ιστορία μια ομάδας έξι κοριτσιών εβραϊκής καταγωγής που έμειναν ορφανά μετά τον εκτοπισμό των γονιών τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και βρίσκονται στην Γαλλία του Βισί, προσπαθώντας να επιβιώσουν κόντρα στη μοίρα τους που μοιάζει προδιαγεγραμμένη.

Αυτό είναι το πρώτο από τα τέσσερα μυθιστορήματα που θα διαβάσουν οι περισσότεροι από 100 γαλλόφωνοι φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο Τέταρτο Βραβείο Γκονκούρ Ελλάδος, μία διοργάνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Ακαδημία Γκονκούρ με την υποστήριξη της Agence Universitaire de la Francophonie (AUF).

Αφού ολοκληρώσουν τις συναντήσεις τους, οι φοιτητές ψηφίζουν και αναδεικνύουν τον νικητή του Βραβείου Γκονκούρ Ελλάδος που μπορεί να ταυτίζεται ή και να διαφέρει από τον νικητή του βραβείου στη Γαλλία.

Η συνάντηση, που θα γίνει μέσω zoom, θα είναι στα γαλλικά, θα μεταδοθεί σε live-streaming στο σύνδεσμο και είναι ανοιχτή στο κοινό: https://us06web.zoom.us/j/81432568199?pwd=NlBHOFFjdjEyVFBrY1lHeXB4cVRMQT09