Συναυλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Μουσικών του Κόσμου υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Σίμογλου

Με τη συμμετοχή του Arthur Rendu και του Ιάκωβου Μωυσιάδη

Το Διεθνές Ινστιτούτο Μουσικών του Κόσμου (ΙΙΜΜ) επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και στο Γαλλικό Ινστιτούτο για δεύτερη χρονιά για ένα master class και μία συναυλία.

Από τις 8 έως τις 12 Μαρτίου οι μαθητές του ΙΙΜΜ από τη Γαλλία και την Ελλάδα συμμετέχουν σε ένα master class με τίτλο «Τραγούδια της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας» σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική – καλλιτεχνική δράση, πρωτοβουλία της Mαρίας Σίμογλου η οποία διδάσκει στο  ΙΙΜΜ, που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές της να μάθουν και να εξελιχθούν, αυτή τη φορά μέσα στο περιβάλλον και τον πολιτισμό της πατρίδας της, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων Eλλήνων καλλιτεχνών/παιδαγωγών, όπως ο Arthur Rendu και ο Ιάκωβος Μωυσιάδης.

To master class θα κλείσει με τη συναυλία την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Μουσικών του Κόσμου

Το ΙΙΜΜ ιδρύθηκε το 2015 στην Ομπάν, στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας,  και δίνει την ευκαιρία για διάλογο και ανάπτυξη σε μουσικούς που προέρχονται από τα Βαλκάνια μέχρι την Κίνα και από την Ινδία μέχρι την Αργεντινή, περνώντας από τη Μεσόγειο. Το Ινστιτούτο, μοναδικό ως προς τη δομή του, επιτρέπει στους πιο γνωστούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να διδάξουν όσα οι ίδιοι έμαθαν από τους μεγάλους δασκάλους τους σε μαθητές κάθε εθνικότητας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ενήλικες και παιδιά.

Από το 2020 απονέμονται στους μαθητές του ΙΙΜΜ διπλώματα και βεβαιώσεις από τα κρατικά ωδεία της Mασσαλίας και της Ομπάν, αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.