Το γαλλόφωνο όχημα και φέρυ επιστρέφουν για νέες περιπέτειες

Από τις 23 ως τις 27 Μαΐου το πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ταξιδιωτικών εργαστηρίων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Παρίσι επιστρέφει σε πέντε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Το γαλλόφωνο όχημα και φέρυ, μετά από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας, θα επισκεφθεί σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Φλώρινα, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Θάσο για να γιορτάσει την Ευρώπη και τη γαλλοφωνία, καθώς το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Eric Cénat, ηθοποιός και σκηνοθέτης του Théâtre de l’Imprévu, με τη συνδρομή του τμήματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, θα οργανώσει εργαστήρια ανάγνωσης με ποιήματα για την Ευρώπη, παράλληλα με εκδηλώσεις σε βιβλιοθήκες σε δημοτικά και γυμνάσια των περιοχών αυτών.

Στο μεταξύ παρόμοιες δράσεις συνεχίζονται και σε νησιά του Αιγαίου όπως η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σύρος, η Νάξος και η Ρόδος με ευθύνη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Το γαλλόφωνο όχημα και φέρυ ήταν μία ιδέα που ξεκίνησε το 2016 και μέχρι σήμερα «επιβάτες» του ήταν περισσότεροι από 2.500 μαθητές και μαθήτριες. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται με τη συνδρομή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.