Η ετήσια Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία

Kάθε χρόνο, τον Φεβρουάριο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να συναντήσει από κοντά εκπροσώπους των γαλλικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και να θέσει ερωτήματα σχετικά με τις σπουδές σε αυτά.

Κάθε χρόνο πανεπιστήμια, Grandes écoles και εξειδικευμένες σχολές έρχονται στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν στους Έλληνες φοιτητές και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους στο πλαίσιο θεματικών συζητήσεων.

Η έκθεση αποτελεί το καθιερωμένο ραντεβού τόσο για απόφοιτους Λυκείου αλλά και για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές. Ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάσουν όσες και όσοι σχεδιάζουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, σε αναγνωρισμένα ιδρύματα που παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Η επόμενη Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία 2025