Τμήμα Εκπαιδευτικής Συνεργασίας

Εκπαιδευτική συνεργασία

Η υπηρεσία εκπαιδευτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο την προώθηση της γαλλικής γλώσσας στο χώρο της εκπαίδευσης μέσα από τη στήριξη των καθηγητών και των μαθητών που τη διδάσκονται. Τα γαλλικά είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μάθημα, είναι μια ζωντανή γλώσσα και ένα υπέροχο εργαλείο επικοινωνίας.

Με 274 εκατομμύρια γαλλόφωνους ανά την υφήλιο, τα γαλλικά είναι η 5η ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο και αποτελεί επίσημη γλώσσα σε 32 κράτη και στις 5 ηπείρους.

Γιατί να μάθει κανείς γαλλικά;

Διότι τα γαλλικά ανοίγουν μια πόρτα στον κόσμο: μαζί με τα αγγλικά και τα γερμανικά, αποτελεί μία από τις γλώσσες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η 2η γλώσσα εκμάθησης, η 3η γλώσσα των επιχειρήσεων, η 4η γλώσσα του διαδικτύου.

Με τα γαλλικά, μπορείτε να ταξιδέψετε και να επικοινωνήσετε παντού στον κόσμο. Μπορείτε επίσης να σπουδάσετε στο εξωτερικό, στη Γαλλία ή αλλού.
Η γαλλική γλώσσα αντιπροσωπεύει τη γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία του κόσμου στην οποία μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε!

Η υπηρεσία εκπαιδευτικής συνεργασίας σας προτείνει:

  • επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με διάφορους φορείς
  • εργαστήρια στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης ή στο σχολείο σας. Κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών ή της διεύθυνσης του σχολείου, σας προτείνουμε θεματικά εργαστήρια, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικούς που έχουν τη γαλλική ως μητρική γλώσσα.
  • καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτιστικών θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, εργαζόμαστε για την προβολή και ανάδειξη της γαλλοφωνίας σε όλες τις μορφές της, προτείνοντας διάφορες δραστηριότητες: εργαστήρια με εξειδικευμένους καθηγητές, καλλιτεχνικές δράσεις, λογοτεχνικές εκδηλώσεις κ.α.