Γράμμα στους καθηγητές

Αγαπητοί καθηγητές, αγαπητοί φίλοι,

Το Τμήμα της Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης προτείνει δωρεάν εργαστήρια για να σας βοηθήσει στην εκπαιδευτική σας καθημερινότητα : τη διδασκαλία των γαλλικών. Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της γαλλικής γλώσσας. Είναι καθήκον μας να σας υποστηρίζουμε στην εκπαιδευτική σας προσπάθεια. Εμπνεόμαστε και εμείς από τις ίδιες αξίες και πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας μέσω ψυχαγωγικών οδών. Γι’αυτόν τον λόγο, σχεδιάσαμε ψυχαγωγικά εργαστήρια, προσαρμοσμένα σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας, για μαθητές-τριες δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Τα γαλλικά, ως ζωντανή γλώσσα, χρησιμοποιούνται για προφορική και γραπτή επικοινωνία, έκφραση, δημιουργία!

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που σας προτείνουμε υπερβαίνουν το σχολικό πλαίσιο και οι μαθητές-τριές σας θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τη γλώσσα που διδάσκονται. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δουλέψουμε με τους μαθητές-τριες στη γαλλική γλώσσα και προσφέρουμε επίσης τη δυνατότητα στους μαθητές-τριές σας να έρθουν σε επαφή με φυσικούς ομιλητές της γαλλικής.

Κάθε εργαστήριο περιλαμβάνει μια θεματική ψυχαγωγική παρουσίαση, ένα παιχνίδι ή μία δραστηριότητα, και μερικές φορές προβολή μιας ταινίας. Με τις εκάστοτε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου, θα σας προτείνουμε εγκαίρως αντίστοιχα θεματικά εργαστήρια από καταξιωμένους επαγγελματίες.

Η δύναμη της γαλλικής γλώσσας βρίσκεται στους μαθητές σας! Εσείς είστε οι καταλύτες και οι οδηγοί!

Θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό σας.