Ciné-club: Η βασίλισσα Μαργκό
Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026 στις 18:30 στην αίθουσα Allatini-Dassault

Η ταινία «Η βασίλισσα Μαργκό» σε σκηνοθεσία του Πατρίς Σερό
προβάλλεται στο ciné-club της Τρίτης Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026 στις 18:30 στην αίθουσα Allatini-Dassault σε συνεργασία με τον σύλλογο Nouvelle Amicale.
Υπόθεση
Όμορφη, καθολική και αδελφή του βασιλιά, ονομάζεται Μαργαρίτα των Βαλουά, με το προσωνύμιο Μαργκό. Ο Ερρίκος της Ναβάρρας είναι προτεστάντης, με κακή φήμη. Ο αναγκαστικός τους γάμος είναι μια πολιτική κίνηση για να συμφιλιωθούν οι Γάλλοι που σπαράσσονται από τους θρησκευτικούς πολέμους.
Έξι μέρες μετά τη γαμήλια τελετή στην Παναγία των Παρισίων, ξεσπά η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Στην καρδιά της σφαγής, ένας βαριά τραυματισμένος νεαρός χτυπά την πόρτα της Μαργκό. Ο Λα Μολ είναι προτεστάντης· πρέπει να πεθάνει. Όμως η Μαργκό τον κρύβει, τον περιθάλπει και τον αγαπά. Εκείνη τη νύχτα όλα αλλάζουν.
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του 1845, του Αλεξάνδρου Δουμά (πατέρα).
Σκηνοθεσία: Πατρίς Σερό
Ηθοποιοί: Ιζαμπέλ Ατζανί, Ντανιέλ Οτέιγ, Ζαν-Ιγκ Ανγκλάντ, Βενσάν Περές, Ντομινίκ Μπλαν, Βίρνα Λίζι, Πασκάλ Γκρεγκορί, Μιγκέλ Μποσέ, Ζαν-Κλοντ Μπριαλί, Ζυλιέν Ρασάμ, Τόμας Κρέτσμαν, Ζαν-Φιλίπ Εκοφέ.
Κατηγορία: Ιστορικό δράμα
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 1994
Διάρκεια: 164’
- Ελληνικοί υπότιτλοι
- Είσοδος ελεύθερη