18.02.2019 ‘ΕΚΘΕΣΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

18.02.2019 10.30’ - 17.30’ | Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Η Γαλλία είναι η τέταρτη χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία , καθώς και η πρώτη γαλλόφωνη χώρα υποδοχής ξένων φοιτητών. Το 12% του φοιτητικού πληθυσμού στη Γαλλία αποτελείται από αλλοδαπούς φοιτητές. Όσο αφορά την Ελλάδα, όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να σπουδάσουν στη Γαλλία.

Η ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης στη Γαλλία είναι καρπός αδιάκοπης πολιτικής βούλησης. Κάθε χρόνο, οι δημόσιες αρχές επενδύουν μαζικά στην εκπαίδευση και την έρευνα. Η εκπαίδευση αποτελεί βασική δαπάνη του κράτους και αντιστοιχεί το 20% του προϋπολογισμού του.

Αυτή η πολιτική επιτρέπει στη Γαλλία να προσφέρει στους φοιτητές ένα από τα καλύτερα συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης στον κόσμο και κυρίως ένα από τα πιο προσβάσιμα. Πράγματι, τα πανεπιστήμια και οι γαλλικές ανώτατες σχολές προτείνουν προγράμματα υψηλής ποιότητας με πολύ χαμηλά δίδακτρα.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο επιθυμεί να προωθήσει την γαλλική ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα με στόχο να επιτρέψει στους νέους Έλληνες να γνωρίσουν όλες τις προοπτικές σπουδών που η Γαλλία τους προσφέρει.

Η ετήσια έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία είναι η ιδανική ευκαιρία προκειμένου οι νέοι Έλληνες να συναντήσουν αντιπροσώπους των γαλλικών Iδρυμάτων, να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της γαλλικής ανώτατης εκπαίδευσης.

Στην έκθεση σπουδών στη Γαλλία του Γαλλικού Ινστιτούτου θα συμμετάσχουν δυναμικά γαλλικά πανεπιστήμια με διεθνή προσανατολισμό (Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Πανεπιστήμιο Lyon 1,Πανεπιστήμιο Montpellier 3 κ.λπ…), σχολές διοίκησης επιχειρήσεων παγκοσμίου φήμης (SKEMA κ.λπ…), σχολές μηχανικών μεγάλου κύρους (Polytech Nantes κ.λπ…) με σκοπό να γνωστοποιήσουν τα προγράμματα σπουδών τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ελληνικού κοινού.

Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικές παρουσιάσεις σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία:

  • 11:00-12:00: Ενημέρωση για τις προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την υποβολή αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας Parcourssup (https://www.parcoursup.fr/)
  • 13:30-14:30: Ενημέρωση για τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία
  • 17:00-18:00: Ενημέρωση για τις προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την υποβολή αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας Parcourssup (https://www.parcoursup.fr/)

Συμμετέχουν τα εξής Iδρύματα:

Πανεπιστήμια

Université Montpellier 3 Paul Valery

Université de Limoges

Université Lyon 1

Université d’Angers

Le Mans Université

Université de Strasbourg

Université de Lille

Université Bourgogne Franche-Comté

Πολυτεχνεία

EURECOM

Polytech Nantes

Université de Technologie de Troyes

Bordeaux Sciences Agro

MINES ParisTech

Σχολές οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων / Business Schools

Montpellier Business School

SKEMA Business School

EDHEC Business School

INSEEC U.

Mε σκοπό να αναπτυχθούν οι ανταλλαγές μεταξύ των ελληνικών και γαλλικών πανεπιστημίων, θα θέλαμε να δώσουμε στους  Γάλλoυs εκπροσώπoυs την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Έλληνες συναδέλφους τους στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, από 9.30 έως 10.30.

  • Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:

www.ift.gr / thessalonique@campusfrance.org