1ο Γαλλόφωνο Σχολικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Περισσότεροι από 200 μαθητές της τελευταίας τάξης του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο 1ο Γαλλόφωνο Σχολικό Φεστιβάλ Θεάτρου, που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές δούλεψαν μαζί με τους καθηγητές τους για πολλούς μήνες πάνω σε προσαρμογές παραμυθιών, τις οποίες παρουσίασαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η Χιονάτη, τα τρία γουρουνάκια, η Σταχτοπούτα, ο κακός λύκος και άλλοι κλασικοί χαρακτήρες των παραμυθιών βρέθηκαν πάνω στη σκηνή, μιλώντας γαλλικά.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε με τη συνδρομή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, το οποίο μέσα από επιμορφώσεις που προηγήθηκαν βοήθησε τους καθηγητές γαλλικών να προετοιμάσουν τις τάξεις τους.

Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύντομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι.

Θερμές ευχαριστίες στις συμβούλους εκπαίδευσης, κκ Ενέ και Σύβακα για την υποστήριξή τους καθώς και στη διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, κα Κυριακή Ουδατζή για την παραχώρηση του χώρου.