2Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ Γκονκούρ Ελλάδος 2021

Τα Γαλλικά Ινστιτούτα Θεσσαλονίκης και Αθήνας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, καθιέρωσαν συνεργασία με την Ακαδημία Γκονκούρ αποσκοπώντας στην προώθηση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού μέσω της γαλλόφωνης λογοτεχνίας.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη 2η διοργάνωση του Λογοτεχνικού Βραβείου Γκονκούρ Ελλάδος 2021 (https://www.academiegoncourt.com/choix-goncourt-a-l-etranger) το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των κατά τόπον Ινστιτούτων με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα επιδιώκοντας την συμμετοχή και προετοιμασία φοιτητών-φοιτητριών στην αναγνωστική απόλαυση σύγχρονων λογοτεχνικών έργων.
Για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης, στηριζόμαστε στη συμμετοχή γαλλόφωνων φοιτητών από όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδος, ανεξαρτήτως Σχολής φοίτησης.
🔷 Είσαι φοιτητής-φοιτήτρια; Γνωρίζεις γαλλικά και σου αρέσει η λογοτεχνία; Μπορείς να συμμετάσχεις! Μίλησε για τον διαγωνισμό σε κάποιον γαλλόφωνο καθηγητή του πανεπιστημίου σου και δημιουργήστε μία ομάδα φοιτητών-τριών!
🔷 Είσαι γαλλόφωνος καθηγητής σε πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Ελλάδας; Μπορείς να συμμετάσχεις ως επιβλέπων, να δημιουργήσεις και να διευθύνεις μία ομάδα περιττού πλήθους φοιτητών. Κάθε ομάδα θα πρέπει, έως τον Μάιο, να διαβάσει τα τέσσερα μυθιστορήματα από τον κατάλογο έργων που θα έχει ήδη προκρίνει η Ακαδημία Γκονκούρ και ο οποίος θα ανακοινωθεί στις 27 Οκτωβρίου.
👉 Πληροφορίες: Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ffeynerol@ift.gr, kspiropoulou@ift.gr, 2310867758