ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2018-2019

Ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα 2018-2019 του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης: καινοτομία, ποικιλομορφία και συνεργασίες
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που σας προτείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο για το έτος 2018 κινείται σε τρεις άξονες: της καινοτομίας, της ποικιλομορφίας και των συνεργασιών.

Καινοτομούμε, με την κατασκευή μπροστά στο Ινστιτούτο, ενός υπερυψωμένου χώρου αναψυχής, καινοτομούμε με τη νέα μας ιστοσελίδα, με ανανεωμένο πρόγραμμα μαθημάτων, με τη νέα κάρτα μέλους για φίλους του Ινστιτούτου που θα δίνει πρόσβαση στις υπηρεσίες μας και με ειδική προσφορά και εκπτώσεις από τριάντα συνεργάτες στην πόλη (πολιτιστικοί οργανισμοί, καταστήματα, εστιατόρια, καφέ).

Στις σελίδες του προγράμματος θα ανακαλύψετε ποικίλες εκδηλώσεις: μουσικής, λογοτεχνίας, αθλητισμού, γαστρονομίας, ζωγραφικής, ελληνογαλλικών συζητήσεων, μόδας, κόμικς, πανεπιστημιακών σπουδών στη Γαλλία, Ιστορίας, κινηματογράφου, έρευνας κοινωνικών επιστημών. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους της πόλης.

Ανανεώνουμε παλιές και δημιουργούμε νέες συνεργασίες και συνδέουμε τις δραστηριότητές μας με αυτές που πραγματοποιούν οι κύριοι πολιτιστικοί φορείς της πόλης, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις αξίζουν της προσοχής σας:

– 29 Σεπτεμβρίου, στο νεκροταφείο Zέιτενλικ, εκδήλωση για την επέτειο της εκατονταετηρίδας από την υπογραφή της ανακωχής της Θεσσαλονίκης.
– 26 και 27 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, η ίδρυση του διαπανεπιστημιακού ελληνογαλλικού Ερευνητικού Κέντρου με την επωνυμία «CREABALK» που θα προωθεί την έρευνα, την καλλιτεχνική δημιουργία και την ακαδημαϊκή επιμόρφωση γύρω από την έννοια της «πόλης-εργαστήριο» που θα εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη.

Εύχομαι εξαιρετική χρονιά σε όλες και σε όλους σας!

Philippe Ray
Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας &
Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ