Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2018

Η Γαλλοφωνία, ως επίσημη προσκεκλημένη της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2018

Από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018, η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης τιμά τη γαλλοφωνία και ντύνεται στα χρώματά της. Περισσότεροι από τριάντα γαλλόφωνοι συγγραφείς, οι οποίοι προέρχονται από τις πέντε ηπείρους, θα παρευρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν το έργο τους, να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και να εξηγήσουν τη σχέση τους με τη γαλλική γλώσσα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Άννα Αγγελοπούλου, Καουτέρ Αντιμί, Μετίν Αρντιτί, Φρεντερίκ Βορμς, Εύη Γεροκώστα, Ολιβιέ Γκεζ, Τομά Γκουνζίγκ, Κατερίνα Δασκαλάκη, Ορέστης Ερμείδης, Λεσλί Καπλάν, Μπαρμπαρά Κασέν, Ναταλί Κιντάν, Γιάννης Κιουρτσάκης, Φρανσουάζ Κλελτς-Ντραπό, Φιλίπ Λεσερμεϊέρ, Γιαμέν Μαναί, Φίλιππος Μανδηλαράς, Ντομινίκ Μανοττί, Ντανιέλ Μαξιμέν, Λορ Μαρσάν, Άννα Μόι, Μαριόν Μπιέ, Ζιλ Ορτλίμπ, Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος, Μισέλ Πικμάλ, Ζαν-Μπερνάρ Πουι, Γιώργος Πρεβελάκης, Κλωντ Ριζό, Μπρίνα Σβιτ, Φρανσουά Σουλάζ, Δημήτρης Στεφανάκης, Σαμί Τσακ, Καρίλ Φερέ.
Λογοτεχνία, φιλοσοφία, ποίηση, κόμικς, θέατρο, φωτογραφία, τραγούδι και μουσική θα έχουν την τιμητική τους. Παρουσιάσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης θα πραγματοποιούνται στο περίπτερο της γαλλοφωνίας, το οποίο περιβάλλει κυκλικά τον κεντρικό χώρο εκδηλώσεων, την “αγορά”. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται επίσης ψυχαγωγικά και παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, εργαστήρια ψηφιακών μέσων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις νέες τεχνολογίες και γαστρονομικές παρουσιάσεις. Περισσότερες από 40 γαλλικές εκδόσεις θα παρουσιάσουν την ποικιλομορφία του γραπτού λόγου στη γαλλική γλώσσα και η πόλη της Νίκαιας θα εορτάσει την αδελφοποίησή της με τη Θεσσαλονίκη.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει αναλάβει το συντονισμό της οργάνωσης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της γαλλοφωνίας, θα συνεργαστεί στενά με φοιτητές του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. για την υποδοχή των γαλλόφωνων προσκεκλημένων. Επίσης, η Ομάδα Επικοινωνίας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Καστοριά, έχει αναλάβει την επικοινωνία και την προβολή του Σταντ της Γαλλοφωνίας.

Με τη συμμετοχή 44 γαλλικών εκδοτικών οίκων που εκπροσωπούνται από το Διεθνές Γραφείο Γαλλικών Εκδόσεων (BIEF).Bilan du 15e Salon du livre 2018strong>Απολογισμός της Γαλλοφωνίας στην 15η Εκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Πατήστε εδώ για τον Απολογισμό της Γαλλοφωνίας στη 15η ΔΕΒΘ

Βίντεο-Η Γαλλοφωνία στη Θεσσαλονίκη, 2018