ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 14 Νοεμβρίου | 19:00 | Αίθουσα Αλλατίνη-Dassault, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

14-21 Νοεμβρίου:Εικαστική έκθεση για την υποστήριξη ολοκλήρωσης της ταινίας « Εμιλία»

Η Myro Gallery, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και η 24plus1 σάς προσκαλούν σε ένα πρωτότυπο Art Event δημοπρασίας και έκθεσης έργων τέχνης, για την υποστήριξη της ανεξάρτητης ταινίας μεγάλου μήκους της Βάγιας Δανιηλίδου και Κωνσταντίνου Τοπάλη, με τίτλο “Εμιλία”.
Η αγορά έργων μέσω δημοπρασίας, που φέρει την σφραγίδα ποιότητας της Myro Antiques House και προσωπικά του Σταύρου Μυρωνίδη ως υπεύθυνος δημοπρασίας, από το φιλότεχνο κοινό που θα τα αγοράσει, θα συμβάλλει οικονομικά στην ολοκλήρωση και προώθηση της ταινίας. Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν βραβεύσεις των καλλιτεχνών από τη MYRÓ Gallery, η οποία θα παραχωρήσει δωρεάν ατομική έκθεση στους καλλιτέχνες με τις τρεις υψηλότερες τιμές έργων στη δημοπρασία.
Η εκδήλωση ‘Εμιλία” – πολιτιστικό γεγονός για την Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 στις 8:00 μ.μ., με τη δημοπρασία να ξεκινά στις 9:00 μ.μ. και θα φιλοξενηθεί στην εντυπωσιακή αίθουσα “Αλλατίνη-Ντασσώ” του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης με την οργανωτική επιμέλεια της υπεύθυνης πολιτιστικών του Γαλλικού Ινστιτούτου, κας Μαριάνθης Πάσχου και την υποστήριξη του Γάλλου Πρόξενου, κου Philippe Ray.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση τρέιλερ της ταινίας “ΕΜΙΛΙΑ” από τους σκηνοθέτες, μουσικό δρώμενο με το soundtrack της ταινίας, φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης για την υποστήριξη της ταινίας και ομαδική έκθεση ζωγραφικής.

Στο Emilia Art Event θα συμμετέχουν οι:
Βάγια Δανιηλίδου (Σεναριογράφος – Σκηνοθέτις)
Κωνσταντίνος Τοπάλης (Σκηνοθέτης – Μοντέρ)
Florian Mikuta (Μουσικός – Συνθέτης)
Σταύρος Μυρωνίδης (Υπεύθυνος Δημοπρασίας)

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι οι:
Κυριακή Νικολαϊδη, Μαρία Βλασερού, Αγγελική Παπακωνσταντίνου, Άγγελος Παπουτσής, Άγης Κανάκης, Αθανάσιος Δραγγίας, Αλεξίκος Αλέξιος, Αλίκη Καλλινικίδου- Μπάκα, Άννα Πορτίκα, Άρης Καϊάφας, Αυγερινού Μάρθα, Αφεντούλα Γιαραμτσά Γεροθανάση, Βάσια Πέρρου, Βασίλειος Τσιούτσιας, Βασιλική Μάττα, Πέλα Κονταξή, Βικτώρια Γεράκη, Βιολέτα Γαζέα, Γιάννης Μονογιός, Δέσποινα Νικολιδάκη, Δημήτρης Αστερίου, Δουλγέρη Βασιλική, Ελένη Λυμπεράκη, Ελένη Μπερτζίκη, Ελισάβετ Κωνσταντίνα Κρητικού, Ζαχαρούδης Στέλιος, Θεόδωρος Κεμίδης, Καρακίτσου Μελπομένη, Κική Κυδωνοπούλου. Κούναλης Κωνσταντίνος, Δημήτρης Τενεκετζής, Κουσαξίδου Γεωργία, Κυρκόπουλος Βασίλης, Κωνσταντίνα Κοντοπούλου, Κωνσταντίνα Μαρτζέλη, Μαίρη Γκράβα, Μανδρέλα Ελευθερία, Μαρία Γιαλουράκη, Μαρία Στεργίου, Μαρία Χαλκιά, Μεγαλογένης Σπύρος, Μουράβιοβα Βικτώρια, Μπαλουκτσή Νατάσα, Μπαρζόκα Χρύσα, Νικολίνα Τσομπάνη, Νίκος Ανέστης, Νίκος Λαϊνάς, Όλυ Αναστασίου, Πατράγκου Κατερίνα, Πετρόπουλος Δημήτρης, Σάββας Ποράκος, Σβίτης Γιώργος, Σισμάνη Παναγιώτα, Σιτζόγλου Αλίκη, Σωτήρης Νέστορας, Απτόσογλου Σοφία, Συμεών Δερμεντζίδης, Μαριάννα Βασιλειάδου, Γεωργία Τρούλη, Σωτήρης Αντωνιάδης, Χριστόδουλος Κεστελίδης, Μαρίνα Αθανασιάδου, Φαίδρα Φωτιάδου, Μπεγγλή Ευγενία, Βαμβακίδη Μαρία, Τζήμητρα Ζωή, Τότσα Αναστασία, Τσίκα Ελένη, Μίχου Χριστίνα, Διαμαντής, Αναστάσιος art, Anna-Gaelle Piquet, Jamil Khan, Daniela Blagojevic.

Παράλληλα με την εκδήλωση και εντός αυτής, θα εκθέσει και θα συμμετέχει στη δημοπρασία για την ενίσχυση του σκοπού μία ομάδα ανερχόμενων καλλιτεχνών – προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Οι συμμετέχοντες, , εντός των πλαισίων της Εικαστικής Έκθεσης – Δημοπρασίας «Εμίλία», έρχονται να παρουσιάσουν ένα δείγμα της προσωπικής τους δουλειάς στο κοινό και να προβληματίσουν με τον καλλιτεχνικό τους “λόγο” σε μια συνεχή προσπάθεια διαδραστικής βελτίωσης. Το όνομα αυτού, Novarte Project στην Εμιλία. Εικαστική Εκδήλωση – Δημοπρασία
Ονόματα συμμετεχόντων: Αναστάσιος Κοτσάκος, Δανάη Ιωαννίδου, Δημήτρης Παπαζάχος, Ιουλία Φλωρέντζη, Μ. Μάριον, Μαριάνα «Βασιλική» Ρωσιάδου, Σούλα Αποστολάκη

ΕΜΙΛΙΑ – Ταυτότητα Έργου:
Μετά την επιτυχημένη πορεία της τελευταίας ταινίας μικρού μήκους “Free Camping” (συμμετοχή στο 67ο Φεστιβάλ των Καννών και διανομή με γαλλική εταιρεία), η 24plus1 προχώρησε στη δημιουργία της ανεξάρτητης ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο “Εμιλία” (https://www.facebook.com/emiliagreekfilm/). Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του Post-Production και η παραγωγή συγκεντρώνει πόρους για την ολοκλήρωση και την προώθηση της.

Η ταινία τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Νέας Γενιάς.
Με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Ταυτότητα Art Event:
Αίθουσα “Αλλατίνη-Ντασσώ”
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Στρατού 2Α
Ημερομηνία Event – Δημοπρασίας: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
Ημερομηνίες Έκθεσης: έως Πέμπτη, 21/11/2019
Διάρκεια Έκθεσης: 8 ημέρες

* Εκπρόσωπος Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης:
Μαριάνθη Πάσχου (Υπ. Πολιτιστικών)
* 24plus1: Βάγια Δανιηλίδου (Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης)
* Υπεύθυνος Δημοπρασίας: Σταύρος Μυρωνίδης
(Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης, MYRÓ Group of Culture)
* Αρμόδιοi καλέσματος: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης
(Βοηθός Διεύθυνσης, MYRÓ Group of Culture)
Δάφνη Μπάτου (Υπεύθυνος MYRÓ Gallery)

Όλα τα αντικείμενα της δημοπρασίας είναι διαθέσιμα για επισκόπηση τόσο φυσική -βρίσκονται σε έκθεση στις εγκαταστάσεις του MYRÓ Antiques House (2ο χλμ. Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, Σουρωτή Θεσσαλονίκης), καθημερινά 10:00 – 17:00, Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννοήσεως, αλλά και μέσω διαδικτύου, με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και λεπτομερείς περιγραφές στην διεύθυνση www.myroauctions.gr

Είσοδος ελεύθερη