Εκδήλωση Ημέρας Αποφοίτων γαλλικών πανεπιστημίων

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την Τρίτη 16 Μαΐου στις 18:00

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Ημέρα Αποφοίτων γαλλικών πανεπιστημίων AlumniDay με στόχο να συγκεντρώσει ανθρώπους που έχουν σπουδάσει στη Γαλλία προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα, να ανταλλάξουν απόψεις και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για το δίκτυο France Alumni και την πλατφόρμα του, που στόχο έχει τη δημιουργία ενός δικτύου αποφοίτων που μπορεί να λειτουργήσει ως ευρετήριο ή ως μέσο αναζήτησης εργασίας ή πρακτικής άσκησης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους: αποφοίτους, μαθητές ή φοιτητές που τους ενδιαφέρει να συνεχίσουν τις σπουδές στη Γαλλία ή  ακόμη και άτομα που μαθαίνουν γαλλικά κ.α.

Αρχικά θα υπάρξει ένα στρογγυλό τραπέζι με μαρτυρίες αποφοίτων στην αίθουσα Allatini-Dassault. Οι απόφοιτοι θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από τις σπουδές και την επαγγελματική τους δραστηριότητα στη Γαλλία και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού. Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα απεριτίφ στην αυλή του Γαλλικού Σχολείου με τη συμμετοχή τριών μουσικών, πτυχιούχων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οι οποίοι θα παίξουν ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική.  Πρόκειται για τους: Γιώργο Πασμά (μπουζούκι, φωνή), Παντελής Γασσά (κιθάρα, φωνή) και Γιάννη Λαουτάρη (κιθάρα, φωνή)

Η Καρόλ Περετό, υπεύθυνη πανεπιστημιακής και επιστημονικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, θα είναι παρούσα για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία (πτυχίο, μεταπτυχιακό, έρευνα, πρακτικές συμβουλές κλπ.)

Ομιλητές:

  • Νικόλας Βρεττός: ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών  στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας ΕΚΕΤΑ, με πτυχίο πληροφορικής από το πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie και διδακτορικό από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Ευάγγελος Σουφλερός: Καθηγητής (DEA) Γεωπονίας και Οινολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απόφοιτος του πανεπιστήμιου του Μπορντό.
  • Αναστασία Ζαμπανιώτου: Καθηγήτρια στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, απόφοιτος της Ecole Centrale του Παρισιού.
  • Άρτεμις Πυρπιλή: φωτογράφος, απόφοιτος της Ecole de Photographie του Παρισιού.
  • Στελίνα Τρωιάνου: δικηγόρος και πρόεδρος της Nouvelle Amicale, απόφοιτος του πανεπιστημίου Paris II-Panthéon-Assas στο Παρίσι.
  • Γιώργος Κατσάνος: Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie  στο Παρίσι.
  • Γιώργος Βεροιώτης: Υπεύθυνος εκδηλώσεων και αρχηγός ομάδας-συντονιστής περιεχομένου για την πλατφόρμα Spotify, απόφοιτος του EM Business School του Στρασβούργου.

Πρόσφατοι υπότροφοι

  • Μαρία Λαφαζάνη, μεταπτυχιακό (master 2) στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και Ψυχανάλυση στο Université Paris-Cité το 2021-2022.
  • Αργυρώ Ιωαννίδου, μεταπτυχιακό (master 2) στο Δίκαιο των δεδομένων, των ψηφιακών διοικήσεων και Ανοιχτής Διακυβέρνησης  ς στο Πανεπιστήμιο Paris I-Panthéon-Sorbonne το 2021-2022.