ΈΚΘΕΣΗ ζωγραφικής «MIMONISA»

Έως τις 8 Φεβρουαρίου 2019

Μια συλλογική έκθεση ζωγραφικής μεταξύ ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών  της Θεσσαλονίκης! Η έκθεση φέρει τον τίτλο « MIMONISA », λέξη  από τη λιγκάλα, γλώσσα της Δημοκρατίας του Κονγκό, που στα γαλλικά σημαίνει «γίνομαι γνωστός ή ορατός».

ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Καλλιτέχνης και με πάθος για την τέχνη, ζω στην Ελλάδα εδώ και ενάμιση χρόνο, σε διάφορα μέρη της χώρας, έχοντας πλέον την αναγνώριση του πρόσφυγα από την ελληνική κυβέρνηση. Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε έξι καλλιτεχνικές δράσεις, στον τομέα των εικαστικών και της μουσικής, που μου επέτρεψαν να σχηματίσω άποψη για τον πολιτισμό της χώρας. Είχα την ιδέα να δημιουργήσω μια ομάδα καλλιτεχνών η οποία θα είναι χώρος συνάντησης Ελλήνων και προσφύγων που ζουν στη Θεσσαλονίκη. Πράγματι, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι στην ομάδα, αλλά κάποιοι δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ τα έργα τους στο ευρύ κοινό. Το έργο δεν θα πρέπει να είναι η έκφραση της προσωπικής φαντασίωσης του καλλιτέχνη, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να βρει τον τρόπο να εξαγνίσει τα στοιχεία που προέρχονται από την προσωπική του συμβολή ώστε να προσελκύσει τους στοχαστές. Εμείς όλοι δημιουργήσαμε την Ομάδα ΜΑΖΙ. Η λέξη Μαζί είναι ελληνική και σημαίνει ομαδική δράση.

Η ομάδα αυτή έχει σαν στόχο να προωθήσει τους καλλιτέχνες της. Άλλωστε είναι γνωστό ότι «ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί».

Ιδού ο πρώτος καρπός της δουλειάς μας, αυτή η έκθεση που φέρει τον τίτλο MIMONISA, λέξη της διαλέκτου Lingala, μια από τις γλώσσες που ομιλούνται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και σημαίνει «γίνομαι γνωστός ή ορατός». Τέλος, η έκθεση αυτή είναι για μας μια ευκαιρία να γίνουμε γνωστοί στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Richard Lusakumunu

ΩΡΑΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:

Δευτέρα-Παρασκευή: 17:00-20:30

Σάββατο: 10:00-20:30