Επιμόρφωση: «Μουσικές δραστηριότητες στη διδασκαλία της γαλλικής ως ξένης γλώσσας σε παιδιά Δημοτικού».

Για καθηγητές γαλλικής στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

 

Μία δωρεάν επιμόρφωση σε καθηγητές γαλλικής γλώσσας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 από τις 17:00 έως τις 20:00.

Μέσα από αυτή την επιμόρφωση, οι καθηγητές θα ανακαλύψουν πρωτότυπους τρόπους για να εισάγουν τη μουσική στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, δημιουργώντας γέφυρες με τη μητρική τους, αξιοποιώντας τις γλωσσικές, γλωσσολογικές, πολιτισμικές διαστάσεις. Οι καθηγητές θα ανακαλύψουν τραγούδια ρυθμούς, γαλλόφωνους καλλιτέχνες, πρωτότυπες μουσικές δραστηριότητες και συμβουλές για το πώς να τις εισάγουν στην τάξη τους.

Η εισηγήτρια, Αλίκη Τσούλου είναι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας, μουσικός και συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων. Μετεκπαιδεύτηκε στο BELC του  France Education international στη Νάντ τον Ιούλιο του 2022, χάρη στην υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Η επιμόρφωση διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας-πτυχιούχων πανεπιστημίων (APLF), τη συνδρομή των συντονιστριών εκπαιδευτικού έργου, Χριστίνας Ενέ και Τριανταφυλλιάς Συβακά και τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Για εγγραφές: :  https://forms.gle/CrDCQuSmG7TMWApi8