Γαστρονομικό ταξίδι στην Προβηγκία

Οι καθηγητές του Lycée Aristide Briand Orange, ο Λιονέλ Φρανσέ (Lionel Franchet) και o διακεκριμένος Γάλλος σεφ, Λοράν Γκαμπρά (Laurent Gambra) με τους μαθητές τους , έρχονται και φέτος από την Οράνζ στη Γαλλία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για να γνωρίσουν σε Έλληνες μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού τη γαλλική γαστρονομία. Μέσα από σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων, τα παιδιά θα ανακαλύψουν χρησιμοποιώντας και τις πέντε 5 αισθήσεις τους προϊόντα και γεύσεις της Προβηγκίας και θα μάθουν για την αξία της σωστής διατροφής καθώς και το πως στήνουμε ένα μενού και ένα τραπέζι α λα γαλλικά.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν, έχουν διάρκεια μίας ώρας και θα πραγματοποιούνται από τις 4 Μαρτίου κατόπιν εγγραφής.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία που θα συμμετέχουν.

Δεν απαιτείται προηγουμένη γνώση γαλλικών.

Ημερομηνίες: 4-6/3 και 11-13/3  και ώρες: 9:15-10:15, 10:30-11:30, 11:45-12:45

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγραφούν στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://forms.gle/NAJ8zYkhVdHwuuWW7

Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ