Γαστρονομικό ταξίδι στην Προβηγκία για 450 μαθητές

Στο πλαίσιο του μήνα Γαλλοφωνίας

Περισσότερα από 450 παιδιά από 16 δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και των Σερρών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν γεύσεις της νότιας Γαλλίας συμμετέχοντας στα εργαστήρια που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία το Λύκειο Aristide Briand από την Οράνζ της Προβηγκίας στο πλαίσιο του μήνα Γαλλοφωνίας.

Οι 11 μαθητές του επαγγελματικού λυκείου μαζί με τους καθηγητές τους Λιονέλ Φρανσέ (Lionel Franchet) και τoν διακεκριμένο Γάλλο σεφ, Λοράν Γκαμπρά (Laurent Gambra) βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και οργάνωσαν ένα γαστρονομικό ταξίδι για τους μαθητές μέσω όλων των αισθήσεων, μαθαίνοντας τους ταυτόχρονα την αξία της σωστής διατροφής. Οι μικροί γευσιγνώστες δοκίμασαν προϊόντα της Προβηγκίας σε συνδυασμό με προϊόντα της Ελλάδας, είδαν πώς στρώνεται ένα επίσημο γαλλικό τραπέζι, χρησιμοποίησαν την όσφρηση και αφή παίζοντας παιχνίδια και έμαθαν στα γαλλικά λέξεις που σχετίζονται με το φαγητό.