Η Γαλλοφωνία του μέλλοντος: τα γαλλικά, μια ελκυστική γλώσσα για τους νέους

Ομιλία της Ρένι Γιότοβα στο πλαίσιο του μήνα της Γαλλοφωνίας

Στο πλαίσιο του μήνα της Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς διοργανώνει διάλεξη με τη Ρένι Γιότοβα, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, αρμόδια για τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στο κόσμο, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 18:30.

H ομιλία θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση στην Αίθουσα 9 του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.

Η Ρένι Γιότοβα, είναι Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας (Βουλγαρία) και του Πανεπιστημίου Paris X-Nanterre (Γαλλία), καθηγήτρια πανεπιστημίου και διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, αρμόδια για τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στον κόσμο. Με καταγωγή από τη Βουλγαρία, έχει εκδώσει πολυάριθμα βιβλία στα γαλλικά και στα βουλγαρικά. Έχει μεταφράσει και συγγράψει πληθώρα λογοτεχνικών δοκιμίων και δύο ποιητικές συλλογές. Διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού στη Σόφια, στο Βουκουρέστι και το Ντακάρ. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων.

Τη διάλεξη στην Αθήνα θα συντονίσει η Ελένη Τατσοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια γαλλικής λογοτεχνίας στο ΕΚΠΑ ενώ από τη Θεσσαλονίκη, τον συντονισμό θα αναλάβει η Kαρόλ Περετό, ειδική σύμβουλος εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

  • Είσοδος ελεύθερη
  • Εκδήλωση αποκλειστικά στα γαλλικά
  • Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης