«Υπάρχει μέλλον για το εργατικό δίκαιο;»

Πέμπτη 4 Μαΐου , 18.00 
Αμφιθέατρο Δημήτριος Ευρυγένης του Κέντρου 
Διεθνούς Ευρωπαϊκού και Οικονομικού Δικαίου
(Οδός Ικάρων 1, Καλαμαριά, τηλ: 2310486900)

Ο κ. Alain Supiot, καθηγητής στο Collège de France, διευθυντής της έδρας « Κοινωνικό κράτος και παγκοσμιοποίηση: νομική ανάλυση των μορφών αλληλεγγύης » είναι ο προσκεκλημένος ομιλητής του κύκλου « Ελληνογαλλικές συζητήσεις της Θεσσαλονίκης », που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Μαζί του θα συνομιλήσει για το θέμα:  « Υπάρχει μέλλον για το εργατικό δίκαιο; » ο κ. Πέτρος Στάνγκος, καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
Συντονισμός: Χριστίνα Δεληγιάννη-Δημητράκου, καθηγήτρια Συγκριτικού Δικαίου, Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Είσοδος ελεύθερη/Ταυτόχρονη μετάφραση
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στους φοιτητές.

Στις 3 Μαΐου, στις 18.00 μμ. στην παλαιά αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., η Noμική Σχολή AΠΘ θα απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα ΑΠΘ στον κ. Alain Supiot.
Στην oμιλία τou, o τιμώμενos  καθηγητής  Alain Supiot θα αναπτύξει το θέμα  « Σκέψεις για την εξασθένιση του Κράτους».

Λίγα λόγια για το Collège de France : Το Collège de France, δημόσιο Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, αποτελεί έναν μοναδικό γαλλικό θεσμό που δεν έχει αντίστοιχό του σε άλλες χώρες. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, το περίφημο αυτό ίδρυμα έχει έναν διπλό προσανατολισμό, την έρευνα και τη διδασκαλία. Συγκεντρώνει μια ομάδα επίλεκτων (γάλλων και ξένων) καθηγητών που έχουν διακριθεί με τη σπουδαιότητα και την πρωτοτυπία των ερευνών τους σε διάφορες επιστήμες, από τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία και την ιατρική, τη φιλοσοφία και τη φιλολογία, τις κοινωνικές επιστήμες και την οικονομία, την προϊστορία, την αρχαιολογία και την ιστορία, τη γλωσσολογία έως τη μελέτη των μεγάλων πολιτισμών.

http://www.college-de-france.fr