Λογοτεχνική Συνάντηση με τον Ζιλμπέρ Σινουέ

Ο συγγραφέας Ζιλμπέρ Σινουέ στη Θεσσαλονίκη

19 Ιανουαρίου, 19.00,
PUBLIC, Κέντρο, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο συγγραφέας Ζιλμπέρ Σινουέ θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το μυθιστόρημα “Ο προφήτης του Θεού” και να συνομιλήσει με το κοινό.
Συντονίζει η κα Τιτίκα Δημητρούλια, κριτικός λογοτεχνίας, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Α.Π.Θ.

«Μεδίνα, 672. Έχουν περάσει ήδη σαράντα χρόνια από τότε που ο Προφήτης παρέδωσε την ψυχή του στον Ύψιστο. Οι περισσότεροι από εκείνους που τον γνώρισαν έχουν χαθεί. Κάποιοι έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν σκορπιστεί στην απεραντοσύνη της Ανατολής. Όλοι, εκτός από έναν άνθρωπο, έναν γέροντα. Είναι ο τελευταίος μάρτυρας. Η ύστατη ανάμνηση.
Ένας νεαρός γραφέας, ο Hussein Abdel Jawad, καλπάζει με το άλογό του στην έρημο. Ο καιρός πιέζει. Είναι πεπεισμένος ότι ο ίδιος ο Ύψιστος του έχει αναθέσει μια ιερή αποστολή: να καταγράψει τις αναμνήσεις του γέροντα για να τις μεταβιβάσει στον κόσμο. Θα φτάσει εγκαίρως ο Jawad; Ο μαθητής θα μπορέσει να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια τα λόγια του Μωάμεθ;»

Με το απαράμιλλο ταλέντο του συγγραφέα καιτου γλαφυρού αφηγητή, ο Gilbert Sinoué ξαναζωντανεύει τη ζωή του Μωάμεθ, οι πράξεις και τα κατορθώματα του οποίου αποτελούν πηγή έμπνευσης για πάνω από ένα δισεκατομμύριο άντρες και γυναίκες.
Ένα παθιασμένο αφήγημα που μας μεταφέρει στη χαραυγή της σύγχρονης εποχής.

Διαδοχική μετάφραση στα ελληνικά.