ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν»

28 Μαΐου - 12 Ιουνίου 2019

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων διοργανώνει την Άνοιξη 2019 ομαδικές εκθέσεις των εικαστικών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άρτα, Καλαμάτα, Πάτρα, Λάρισα και Κρήτη.

Κάτω από το γενικό τίτλο «Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν» σκοπός και στόχος είναι να ανοίξει ένας επιπλέον δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και κοινωνίας.
Σε εποχές ιδιαιτέρως δύσκολες και απαιτητικές οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί παράλληλα με το εκπαιδευτικό τους έργο, παραμένουν ενεργοί ως καλλιτέχνες – δημιουργοί και εκφράζονται με αισιοδοξία, ελπίδα, αγάπη.
Επιλέγουν τη δημιουργική διέξοδο ως απάντηση στην κοινωνική κρίση, μέσα από τις απεριόριστες εικαστικές προτάσεις και υλικοτεχνικές δυνατότητες.
74 εικαστικοί εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν κι από τη Β.Ελλάδα στο κάλεσμα της Ένωσης Εικαστικών Εκπαιδευτικών για ομαδικές εκθέσεις ….Θα είμαι και φέτος στους συμμετέχοντες!!
Εκθέσεις έργων των εικαστικών εκπαιδευτικών
στέλνουν πανελλαδικά μηνύματα αισιοδοξίας.
Οι Εικαστικοί εκπαιδευτικοί εκφράζονται, με ελευθερία, ευαισθησία, δύναμη, συναισθήματα, χρώματα, φώς για ένα καλύτερο μέλλον, για τα παιδιά μας και την κοινωνία μας.
Στη Θεσσαλονίκη η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο από 28 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2019.

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης: Λεωφ. Στρατού 2Α
Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 28 Μαΐου 2019, ώρα 19:00
Ημέρες και ώρες επίσκεψης: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00–13:00 & 18:00-21:00, Σάββατο: 10:00–13:00, Κυριακή κλειστά

Υπεύθυνη συντονισμού για τη διεκπεραίωση της έκθεσης είναι η Εύη Αϊδονίδου.