Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας 2023
Tην Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα Nehama
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στέκεται πάντα στο πλευρό των καθηγητών γαλλικής γλώσσας και είναι υπερήφανο για αυτούς και των συλλόγων τους που προωθούν τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Γαλλίας στις τάξεις τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίων APLF-DU προτείνει μία επιμόρφωση την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα Nehama ενώ θα ακολουθήσει και απεριτίφ :
Επιμόρφωση με την Céline Hubineau : Πώς να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμαTV5MONDEplus στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στην τάξη των γαλλικών.
Η πλατφόρμα TV5MONDEplus σας δίνει πρόσβασή σε γαλλόφωνες παραγωγές : ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα, περιοδικά με ποικίλα θέματα κ.ά. Τα προγράμματα TV5MONDEplus αποτελούν όμως και ένα πολύτιμο εργαλείο για την εμβάθυνση στη γαλλική γλώσσα και τον γαλλόφωνο πολιτισμό. Θα ανακαλύψουμε εκ νέου τον πλούτο του περιεχομένου της πλατφόρμας, καθώς και τις δυνατότητές της για χρήση στην συμπεριληπτική διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, σύμφωνα με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Eγγραφές: https://forms.gle/bwapwxJ76opQYKZp8
Ελάτε να γιορτάσουμε την Ημέρα των Εκπαιδευτικών της γαλλικής γλώσσας, οι οποίοι καθημερινά ανταποκρίνονται στις αμέτρητες προκλήσεις ενός επαγγέλματος που μερικές φορές είναι δύσκολο, αλλά παραμένει πάντα συναρπαστικό και βαθιά χρήσιμο, Είναι αυτοί οι οποίοι ανοίγουν τις πόρτες του διαλόγου για τους μαθητές τους με περισσότερους από 320 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και μπορούν να είναι περήφανοι γι’ αυτό!