ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2019

Για περισσότερα από 37 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής παραμένει το μείζον πολιτιστικό γεγονός που ενώνει την Ευρώπη συγκεντρώνοντας πάνω από 120 χώρες ανά τον κόσμο.
Για το 2019 το γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού επιθυμεί μια μουσική Ευρώπη χωρίς σύνορα, και προτείνει σε όλους να ερμηνεύσουν την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στις 20:00 (ώρα Γαλλίας) την Ωδή στη χαρά του Μπετόβεν με όποιο στυλ μουσικής επιθυμούν: κλασσικό, ραπ, χιπ-χοπ, τζαζ, κοκ.
Το Γαλλικό Ινστιτούτο συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη ανοιχτή γιορτή και σας προσκαλεί σε δύο ημέρες μουσικής!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:00
Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 σας περιμένει μία πρωτότυπη βραδιά μουσικής με διάφορα είδη: τζαζ, χιπ-χοπ, ραπ, φανκ, γκόσπελ, ρούμπα με καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.
Στις 21:00 ακριβώς ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, θα ερμηνεύσει την Ωδή στη χαρά του Μπετόβεν σε jazzy version!
Ωδή στη Χαρά… Ωδή στον Ήλιο, στην εσωτερική ανύψωση και αναγέννηση… μια θαυμαστή μελωδία του Ludwig van Beethoven σε μια ερμηνευτική προσέγγιση…”πειραγμένη”…Ωδή στη Χαρά…Ωδή στη Ζωή!
Ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με το μουσικό σχήμα Passa tempo, με διαθέσεις retro, swing, jazz, tango και επιρροές από τη ρεμπέτικη μουσική και τα γαλλικά chansons, υπογράφοντας ως ερμηνευτής, συνθέτης και μουσικός νέες δημιουργίες που πάντα πρωτοτυπούν και ενθουσιάζουν.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει το μουσικό σχήμα Perle Music! Πρόκειται για ένα μουσικό γκρουπ που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2017 από νέους του Κονγκό. Σήμερα το γκρούπ αποτελείται από δύο Κονγκολέζους, έναν Γάλλο και ένα Έλληνα μουσικό και ερμηνεύουν κυρίως γκόσπελς και ρούμπα.

Οι μουσικοί: Richard Lusakumunu, Moria Mabika, Theo Flores, Βασίλης Γεωργιάδης

Αν σκεφτεί κανείς ότι η γαλλόφωνη rap σκηνή είναι από τις πιο δυνατές παγκοσμίως, δεν είναι τυχαίο που στο πρόγραμμά μας έχουμε συμπεριλάβει τον Έλληνα, 24 ετών ράπερ, Vlospa που έχει επηρεαστεί από τις σκηνές των δύο χωρών και τραγουδάει και στις δύο γλώσσες. Είναι ένα από τα γνωστά ονόματα ράπερ που συνδυάζει εν μέρει το γαλλικό ραπ στα κομμάτια μου μαζί με το ελληνικό. Τους τελευταίους μήνες παίζει σε διάφορα live και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Ξέρει να δένει τους ήχους του παλιού, καλού rap με αυτούς της νέας σχολής και μαζί του θα είναι ο dj Cron!
Μερικά links των Singles (τα οποία θα ακούσουμε και live):

VLOSPA- 2310 : 1,4Million views (Music Video
VLOSPA-FRESH: 1M Views (Music Video)
VLOSPA-KTLVN: 1M Views (Music Video)
VLOSPA- Mano a Mano: 600K Views (Audio

O Dj Cron, ασχολείται με το beatmaking/producing και το scratching από το 2006.
Σαν καλλιτέχνης, ξεκίνησε σαν hiphop dj και έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά festivals και έχει μοιραστεί την σκηνή με πολλούς Έλληνες djs και rappers,μέχρι και σήμερα, όπως AboveTheHood, Anser, Μπελαφόν, Μόνιμος Κάτοικος, MocaJuniors, Dj TheBoy, Dj Silence και άλλους. Έχει συμμετοχές με scratch ή με παραγωγές σε αρκετά ελληνικά hiphop κομμάτια.
Έχει κυκλοφορήσει solo δισκογραφικές δουλείες από αναγνωρισμένα labels του εξωτερικού|(Flex up records,EDM Station Label,Ensis Records) σε Dancehall,Trap και Future Bass μουσική.
Εμφανίζετε ως dj σε αρκετά clubs/bar στην Ελλάδα, τα τελευταία 6 χρόνια. Ο ήχος των set του είναι κυρίως Trap,RNB,Dancehall και Afrobeats. Έχει παρουσιάσει δύο σεμινάρια μουσικής παραγωγής στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στα πλαίσια του 7Ply Project.

DjCron social:

https://www.facebook.com/deejaycron/
https://www.instagram.com/iamdjcron
Spotify: https://goo.gl/Zk412f

Filter Effect social:

https://www.facebook.com/FilfterEffect
https://www.youtube.com/user/FilterEffectTV

Η βραδιά θα κλείσει με τον dj hip-Hop και Grime based DJ Ivan, ο οποίος συμμετέχει σε μια σειρά απο party των “Joy Buzzer Production”, έχοντας συνεργαστεί με γνωστά ονόματα της ελληνικής rap και trap σκηνής όπως ο DJ SILENCE, ο DJ STIGMA, DJ CRON, κλπ. Στόχος σε κάθε event είναι να παρουσιάζει εναν καινούργιο ήχο!
Και…..

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 20:30
ΑΒΑΝ-ΠΡΕΜΙΕΡΑ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
– J’ai demandé à la lune (Indochine)
– Sing for the climate (traditionnel italien (“Bella Ciao”) – Nic Balthazar)
– La ballade des gens heureux (G. Lenorman – P. Delanoë)
– Le jazz et la java (J. Datin – C. Nougaro)
– La Seine (L. Chedid – V. Paradis)
– Hallo Django (Uli Fuehre)

ΓΑΛΛΟΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ CHORALIA

– Tourdion (Chanson traditionnelle de la Renaissance)
– Le tournesol (M. Murray – P. Delanoë)
– Belle-île-en-mer (L. Voulzy – A. Souchon)
– Sympathique (T. Lauderdale – G. Apollinaire, C. Forbes)
– Je veux (K. Soltani)
– Από ξένο τόπο – Üsküdara gideriken (traditionnel)
– Padam-Padam (N. Glanzberg – H. Contet)

ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ CHORALIA

– Les Champs-Elysées (M. Wilshaw – Pierre Delanoë)
Aux Champs-Elysées, aux Champs-Elysées, au soleil, sous la pluie
à midi ou à minuit, il y a tout c’que vous voulez aux Champs-Elysées
Διεύθυνση: Gil Gourdier – Leroy
Κλαρινέτο: Νεφέλη Altintzi
Πιάνο: Keyleb Spyralatos

Με την υποστήριξη της Propaganda!