ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “16 ΑΝΑΤΟΛΕΣ”

Προβολή της ταινίας “16 ανατολές”, του Pierre-Emmanuel Le Goff (Γαλλία / 2018 / 117 min.)
28/11/2020 – 16:00 – διαδικτυακή εκδήλωση
Για τη λήξη 21ου Μήνα Ντοκιμαντέρ Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο προσφέρει στο πολιτιστικό του δίκτυο ανά τον κόσμο μια διαδικτυακή προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «16 Ανατολές», το διαστημικό έπος του Thomas Pesquet, σε σκηνοθεσία του Pierre-Emmanuel Le Goff. Η διαδικτυακή προβολή διοργανώνεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) με ελληνικούς υπότιτλους.
Υπόθεση ταινίας:
Να πετάς στο διάστημα. Είναι το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Thomas Pesquet όταν απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. 450 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, κατά τη διάρκεια έξι μηνών οπού ο κόσμος δείχνει να πέφτει στο άγνωστο, ένας διάλογος γεννιέται ανάμεσα στον αστροναύτη και το οραματιστικό έργο του Saint Exupéry που έφερε μαζί του στο διαστημικό σταθμό.
Ως πρώτη εμπειρία αυτού του μεγέθους, η προβολή συγκεντρώνει ταυτόχρονα θεατές από τα Γαλλικά Ινστιτούτα, τις Alliances Françaises και τις πολιτιστικές υπηρεσίες των πρεσβειών περισσότερων από 45 χωρών, ιδίως σε Ευρώπη, Λίβανο, Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία αλλά και στην Αργεντινή, στο Μεξικό, στο Μαρόκο, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στην Ινδία ή στην Αυστραλία.
Την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει διαδικτυακή συνάντηση, στα γαλλικά, με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της ταινίας, Pierre-Emmanuel Le Goff.
Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους, μέσω της πλατφόρμας La Vingt-Cinquième Heure. Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της ταινίας θα αναρτηθεί σε αυτή τη σελίδα 48 ώρες πριν την προβολή.