«Ρωγμές- Φθορά σημαίνει Ζωή»

Παράσταση στο πλαίσιο του 11oυ Thessaloniki Pride –Φεστιβάλ Υπερηφάνειας

Στο πλαίσιο του 11oυ Thessaloniki Pride –Φεστιβάλ Υπερηφάνειας το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την ομάδα In Contact, παρουσιάζει την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19:00 στην αίθουσα Allatini-Dassault την παράσταση της Σμαρώς Πλατιώτη με τίτλο «Ρωγμές- Φθορά σημαίνει Ζωή». Η παράσταση συνδυάζει στοιχεία παραδοσιακής μουσικής, σωματικού θεάτρου και νοηματικής γλώσσας με κύριο παρονομαστή τη «ρωγμή» και τη μετουσίωση.

Όπως εξηγεί η σκηνοθέτιδα, «το ατελές διέπει την ανθρώπινη φύση, καθώς είναι αυτή η κινητήριος δύναμη που ωθεί τον άνθρωπο σε μια εξελικτική πορεία. Η τελειότητα, ως τετελεσμένη κατάσταση μιας διαδικασίας που δεν ενέχει περιθώριο περαιτέρω εξέλιξης, απαντάται αποκλειστικά στο θάνατο. Η ζωή ενέχει φθορά, η ζωή συγκροτείται από άπειρα πειράματα, παρατήρηση και συνεχή αυτοπραγμάτωση.
Μέσα στις ατέλειες, λοιπόν, της καθημερινότητάς κουρνιάζει η ουσία – φυσική και μεταφυσική, η σοφία της ανθρώπινης ύπαρξης να αποδεχθεί και να απολαύσει. Φθορά είναι τα αποδεικτικά στοιχεία της διερευνητικής πορείας του ανθρώπου προς τη μετουσίωση.
Όταν οι προσωπικές μας Ρωγμές- ως Τραύμα, γίνονται Ρωγμές στην προκατάληψη και στο στερεοτυπικό τρόπο αντίληψης της θέσης μας στο κόσμο, σ’ εκείνο ακριβώς το σημείο αρχίζει η Φθορά και σημαίνει Ζωή».

Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη της WeReframe και της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος (ΕΚΒΕ). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα ενώ θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Συντελεστές:
Σύλληψη/ Σκηνική Σύνθεση: Σμαρώ Πλατιώτη
Κείμενα: Αναστασία Γκίτση, Αναστασία Δίγκα, Σμαρώ Πλατιώτη
Μουσικές συνθέσεις: Βασιλικη Αλεξίου, Νατάσα Αλεξίου
Επιμέλεια Κίνησης: Γιώργης Πανόπουλος
Κοστούμια: Έλενα Σπενταμίδου/Fractal Apparel
Διερμηνεία (Νοηματική Γλώσσα): Μαγδαληνή Κώτσια
Φωτογραφικό υλικό πρόβας: Βίκυ Σιουτοπούλου

Video παράστασης/ Φωτογραφίες παράστασης : Αθηνά Χαϊκάλη

Επί σκηνής (αλφαβητικώς)
Performers: Σοφία Αθανασούλη, Καλλιόπη Βάρελη, Κωνσταντίνος Κώτσος, Γιώργης Πανόπουλος, Σμαρώ Πλατιώτη

Μουσικοί: Δάνης Κουμαρτζής, Έλενα Μουδίρη Χασιώτου
Εμφάνιση σε VideoΠάνος Κατσής, Ευανθία Πλαχούρα