Σεμινάριο για καθηγητές γαλλικών στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Σεμινάριο για καθηγητές γαλλικών δια ζώσης και εξ αποστάσεως διοργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίων (A.P.L.F. – D.U) την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Η θεματική του σεμιναρίου περιστρέφεται γύρω από τη διδασκαλία των γαλλικών μέσα από παιδαγωγικά παιχνίδι, με ποιον τρόπο δηλαδή μπορεί μία σχολική τάξη να γίνει διασκεδαστική μέσα από παιχνίδια και στρατηγικές ενίσχυσης της εκμάθησης των γαλλικών ως ξένης γλώσσας.

Οι συμμετέχοντες καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετικές εισηγήσεις και να συμμετέχουν σε εργαστήρια την Παρασκευή ενώ το Σάββατο θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τις νεότερες εκδόσεις μεθόδων εκμάθησης από τους εκπροσώπους των εκδοτικών οίκων μέσα από παρουσιάσεις και έκθεση των βιβλίων.

Το σεμινάριο γίνεται με τη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικών (F.I.P.F.)

Η συμμετοχή στο σεμινάριο γίνεται με εγγραφή ηλεκτρονικά ενώ υπάρχει και δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewuhFBu8XAj0K-TQeHSEG1h1KrDfQ1uZqiAoyMWXuxdBg8Ow/viewform

Πρόγραμμα παρουσιάσεων

Πρόγραμμα Salon du livre