Συνάντηση με τη συγγραφέα Μπριζίτ Ζιρό

Στο πλαίσιο του τέταρτου Βραβείο Γκονκούρ Ελλάδος

Συνάντηση και συζήτηση με τη συγγραφέα και νικήτρια του Βραβείου Γκονκούρ 2022 Μπριζίτ Ζιρό για το βιβλίο της Vivre vite, θα έχουν οι φοιτητές και οι καθηγητές που συμμετέχουν στο Βραβείο Γκονκούρ Ελλάδος την Τρίτη 24 Απριλίου 2023 στις 19:00 μέσω τηλεδιάσκεψης. Μ το μυθιστόρημα αυτό η Μπριζίτ Ζιρό κέρδισε το περίφημο Βραβείο Γκονκούρ το 2022.

Στο μυθιστόρημά της, η Μπριζίτ Ζιρό αφηγείται μια εμπειρία του παρελθόντος, τα γεγονότα που οδήγησαν στον ξαφνικό θάνατο του συντρόφου της, Κλοντ, το 1999 σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα. Ανατρέχει στις αναμνήσεις της και επανεξετάζει τις συνθήκες της τραγωδίας, αποτίοντας έναν φόρο τιμής στο αγαπημένο της πρόσωπο και έναν εσωτερική αναζήτηση γύρω από το πένθος.

Αυτό είναι το τρίτο από τα τέσσερα μυθιστορήματα που θα διαβάσουν οι περισσότεροι από 100 γαλλόφωνοι φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο Τέταρτο Βραβείο Γκονκούρ Ελλάδος, μία διοργάνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Ακαδημία Γκονκούρ με την υποστήριξη της Agence Universitaire de la Francophonie (AUF).

Αφού ολοκληρώσουν τις συναντήσεις τους, οι φοιτητές ψηφίζουν και αναδεικνύουν τον νικητή του Βραβείου Γκονκούρ Ελλάδος που μπορεί να ταυτίζεται ή και να διαφέρει από τον νικητή του βραβείου στη Γαλλία.

Η συνάντηση, που θα γίνει μέσω zoom, θα είναι στα γαλλικά, θα μεταδοθεί σε live-streaming στο σύνδεσμο και είναι ανοιχτή στο κοινό:

https://us06web.zoom.us/j/88660348688?pwd=S0tCR1Q1QTNwYklpZU91TTlLWkN2dz09