Το Διεθνές Ινστιτούτο Μουσικών του Κόσμου και η Μαρία Σίμογλου σε μια υπέροχη συναυλία στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Με τη συμμετοχή των Γιάννη Διονυσίου και Ιάκωβου Μωυσιάδη

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης υποδέχεται τους μαθητές και τις μαθήτριες του Διεθνούς Ινστιτούτου Μουσικών του Κόσμου (Ιnstitut international des Musiques du Monde-IIMM) για ένα master class και μία συναυλία στους χώρους του.

Μετά τη Βουλγαρία και την Ισπανία, το ΙΙΜΜ από την Ομπάν (Aubagne) της Προβηγκίας στη Γαλλία έρχεται με τους μαθητές του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, από τις 9 έως τις 14 Μαρτίου για ένα master class με τίτλο «Τραγούδια της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας» και δύο συναυλίες σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Πολυρρυθμία.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική – καλλιτεχνική δράση, πρωτοβουλία της Mαρίας Σίμογλου η οποία διδάσκει στο  ΙΙΜΜ, που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές της να μάθουν και να εξελιχθούν, αυτή τη φορά μέσα στο περιβάλλον και τον πολιτισμό της πατρίδας της, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων Eλλήνων καλλιτεχνών/παιδαγωγών, όπως ο Γιάννης Διονυσίου, ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Ιάκωβος Μωυσιάδης.

To master class θα κλείσει με δύο συναυλίες η πρώτη τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 21:00 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και η δεύτερη την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 19:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Διεθνές Ινστιτούτο Μουσικών του Κόσμου

Το ΙΙΜΜ ιδρύθηκε το 2015 στην Ομπάν, στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας,  και δίνει την ευκαιρία για διάλογο και ανάπτυξη σε μουσικούς που προέρχονται από τα Βαλκάνια μέχρι την Κίνα και από την Ινδία μέχρι την Αργεντινή, περνώντας από τη Μεσόγειο. Το Ινστιτούτο, μοναδικό ως προς τη δομή του, επιτρέπει στους πιο γνωστούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να διδάξουν όσα οι ίδιοι έμαθαν από τους μεγάλους δασκάλους τους σε μαθητές κάθε εθνικότητας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ενήλικες και παιδιά.

Από το 2020 απονέμονται στους μαθητές του ΙΙΜΜ διπλώματα και βεβαιώσεις από τα κρατικά ωδεία της Mασσαλίας και της Ομπάν,  αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.