Το γαλλόφωνο όχημα ταξίδεψε σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Το γαλλόφωνο όχημα ταξίδεψε και φέτος στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με στόχο την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Δανάη Ιωακειμίδη μαζί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του Théâtre de l’Imprévu της Ορλεάνης, Ερικ Σενά βρέθηκαν στο Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, κάνοντας εργαστήρια σε γυμνάσια και λύκεια. Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου, του 1ου Γενικού Λυκείου Διδυμοτείχου, του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας αλλά και του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης δούλεψαν πάνω σε ποιήματα του Αρθούρου Ρεμπό και του Καρλ Νοράκ, χρησιμοποιώντας ως βάση για να βελτιώσουν την προφορά τους στα γαλλικά ακολουθώντας θεατρικές πρακτικές απαγγελίας και κινησιολογίας.

Παράλληλα, καθηγητές γαλλικής γλώσσας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά εργαστήρια τόσο στην Αλεξανδρούπολη, στο σπίτι της Αντουανέτας όσο και στη Θεσσαλονίκη στο Γαλλικό Ινστιτούτο ενώ εργαστήριο διοργανώθηκε για τους πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΑΠΘ.

Τέλος, σε συνεργασία με τον Δήμο Διδυμοτείχου διοργανώθηκαν εργαστήρια για παιδιά και εφήβους ανοιχτά για το κοινό στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.