H ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2019

Ο θεσμός της «Εβδομάδας Γεύσεων» καθιερώθηκε στη Γαλλία το 1990, όταν για πρώτη φορά διοργανώθηκε, στις 15 Οκτωβρίου του ’90, «Ημέρα Γεύσης», στην οποία 350 αρχιμάγειροι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τροκαντερό παραδίδοντας μαθήματα γευσιγνωσίας αποκλειστικά σε μαθητές- μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων της γαλλικής πρωτεύουσας. Έκτοτε, ο πρωτοποριακός αυτός θεσμός διαδόθηκε σε ολόκληρη τη Γαλλία, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, έχουν εμπλακεί – ως συνεργάτες – επαγγελματίες της εστίασης, απευθύνεται πλέον και σε ευρύ κοινό και πρωτίστως η διοργάνωσή του υπάγεται στα Υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει μαθητές-τριες σε ποικίλες γεύσεις, να γνωρίσει στους νεαρούς μαθητές-μαθήτριες τοπικούς παραγωγούς, να καλλιεργήσει το αισθητήριό τους εισάγοντάς τους στο χώρο των αισθήσεων και, παρουσιάζοντάς τους τις ομάδες τροφίμων, να τους προτρέψει να εκτιμούν την ισορροπημένη διατροφή καθώς και το περιεχόμενο του πιάτου τους!

Eργαστήρια μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους, γαστρονομικές εκδηλώσεις σε όλη την πόλη και ποικίλες συναντήσεις γευσιγνωσίας!

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα!