Παρουσίαση βιβλίου «Η Οδύσσεια των Ελληνικών Κρασιών» & δοκιμή οίνου στα «τυφλά»

Αυτή την Τέταρτη 19 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης 

Η Florence Tilkens Ζωτιάδη, συγγραφέας, σομελιέ, επαγγελματίας γευσιγνώστης θα παρουσιάσει στο κοινό το τελευταίο της βιβλίο, Η οδύσσεια των ελληνικών κρασιών,θα ακολουθήσει δοκιμή οίνου στα «τυφλά» σε συνεργασία με οινοπαραγωγούς από τη Μακεδονία.

Για μια εμπειρία τόσο πνευματική όσο και γευστική…

Αυτή την Τέταρτη, 19 Οκτωβρίου 2022, από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.
στην αίθουσα AllatiniDassault (Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης – Λεωφ. Στράτου 2Α)

Η Florence Tilkens Ζωτιάδη και η Οδύσσεια των Ελληνικών Κρασιών της

Παθιασμένη με την Ελλάδα, την αρχαιότητα και τα ελληνικά κρασιά, η Florence Tilkens Ζωτιάδη επισκέπτεται την Ελλάδα εδώ και είκοσι χρόνια, αναζητώντας σπάνιες ποικιλίες σταφυλιού και συναντώντας αμπελουργούς. Ίδρυσε τη Vins dHellène, που διοργανώνει εκδηλώσεις γύρω από τα ελληνικά βιολογικά κρασιά.

Σομελιέ, παιδαγωγός, συγγραφέας, είναι επίσης επαγγελματίας γευσιγνώστης με συμμέτοχες σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, όπως το Concours Général Agricole (CGA), το Womens Trophee, το Concours International de Lyon, και το Concours International des Vins Biologiques et en conversion (Amphore) στον οποίον εισήγαγε βιολογικά ελληνικά κρασιά το 2018.

Η Οδύσσεια των Ελληνικών Κρασιών είναι ένα μυθολογικό, ιστορικό και γεωγραφικό ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού κρασιού και ένα μανιφέστο υπέρ της ελληνικής οινικής κληρονομιάς. Η Ελλάδα, της οποίας η αμπελουργική ιστορία είναι μια από τις παλαιότερες στον κόσμο, μπόρεσε να διαδώσει έναν πολιτισμό γύρω από το κρασί που περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του. Σήμερα, η χώρα ανακτά επιτέλους τη θέση της μεταξύ των μεγάλων οινοπαραγωγών χωρών, στο απόγειο της ποιότητας της παραγωγής της και των παραγωγών της, αφού έμεινε μακριά από αυτήν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της ταραχώδους  ιστορίας της.

Δοκιμή οίνου στα «τυφλά» σε συνεργασία με οινοπαραγωγούς από τη Μακεδονία

Όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να συμμετέχουν, αν το επιθυμούν, σε αυτή τη γευσιγνωσία.

Κατάλογος των  τοπικών παραγωγών (που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για συμμετοχή):

DOMAINE AGROVISION

DOMAINE APOSTOLIDIS

DOMAINE CHATZIVARITIS

KTIMA GEROVASSILIOU

DOMAINE NERANTZI

KTIMA KELESIDI

KTIMA KIR-YIANNI

TATSIS WINERY

KTIMA VOYATZI