Το λίγο του κόσμου

Μία παράσταση βασισμένη στα ποιήματα της Κικής Δημουλά, στο πλαίσιο του μήνα Γαλλοφωνίας

Στο πλαίσιο του μήνα της Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Nouvelle Amicale υποδέχεται το Σάββατο 1η Απριλίου στις 20:00 στην αίθουσα Allatini-Dassault την παράσταση «Το λίγο του κόσμου», βασισμένη στα ποιήματα της Κικής Δημουλά. Πρόκειται για μία δίγλωσση μουσική παράσταση στην οποία συμπράττουν τρεις καλλιτέχνες αποτίοντας φόρο τιμής στην εμβληματική αυτή φιγούρα της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής ποίησης, τρία χρόνια μετά τον θάνατό της.

Η Ελληνίδα συνθέτρια Σοφία Αλεξάνδρου, ο Γάλλος σκηνοθέτης Ερίκ Σενά και ο Γαλλο-τσέχος εικαστικός Βόιτεκ Γιανίσκα, συνδυάζουν το ταλέντο τους, γύρω από ένα έργο της Κικής Δημουλά: Το λίγο του κόσμου, που γράφτηκε το 1971. Ένα ποίημα στο οποίο η ποιήτρια περιγράφει σε γλυκόπικρο τόνο, το πέρασμα του χρόνου, την καθημερινότητα και τη μοναξιά. Εκτός από την επιρροή του στο ελληνικό κοινό, το έργο αυτό, όπως και αρκετά άλλα της Κικής Δημουλά, έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα γαλλικά, και έχει γνωρίσει ευρωπαϊκή επιτυχία.

Για να εικονογραφήσουν αυτό το διαχρονικό κείμενο, οι τρεις καλλιτέχνες συνδυάζουν επί σκηνής, τη μουσική δημιουργία στο πιάνο, μαζί με αποσπάσματα του ποιήματος στα γαλλικά και τα ελληνικά καθώς και μία προβολή με διάφορες ακουαρέλες ως φόντο της παράστασης.

Είσοδος ελεύθερη