Θερινή κατασκήνωση στα γαλλικά – Ιούλιος 2023

Το καλοκαίρι στα γαλλικά!

Η θερινή κατασκήνωση «Το καλοκαίρι στα γαλλικά!» επιστρέφει και φέτος, από τις 3 έως τις 9 Ιουλίου 2023.

Η κατασκήνωση αφορά παιδιά ηλικίας από 8 έως 15 ετών (Β΄Δημοτικού – Γ΄Γυμνασίου) και θα πραγματοποιηθεί στο κάμπινγκ  «Αρμενιστής», στη Χαλκιδική.

Θα εποπτεύεται από εκπαιδευτικούς/εμψυχωτές του Γαλλικού Σχολείου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Προτείνονται πολλες αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές δραστηριότητες.

Προσφέρεται στα παιδιά η ευκαρία να εξασκήσουν τη γαλλική γλώσσα σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από αυτό του Σχολείου ή του Ινστιτούτου, σε ένα υπέροχο μέρος με καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Μια τυπική ημέρα

  • Πρωινό ξύπνημα, ατομική καθαριότητα και πρωινό
  • Εργαστήρια (προτείνονται 3 διαφορετικά εργαστήρια: χορός, θέατρο, παντομίμα) εν όψει της προετοιμασίας για τη μεγάλη εκδήλωση της Παρασκευής
  • Παραλία (κολύμβηση με επίβλεψη)
  • Μεσημεριανό γεύμα
  • Ελεύθερος χρόνος στη σκιά (προβολές ταινιών, διάβασμα, παιχνίδια κ.λπ.)
  • Παραλία (κολύμβηση με επίβλεψη ή άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες), βόλτα με ποδήλατο
  • Βραδινό γεύμα
  • Ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Εγκαταστάσεις

Το κάμπινγκ «Αρμενιστής» προσφέρει στα παιδιά το κατάλληλο περιβάλλον για όλες τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Θα φιλοξενηθουν σε σκηνές Youth Hostel, η κάθε μία εξοπλισμένη με διπλά κρεβάτια, ντουλάπια για τις αποσκευές/αντικείμενα και ενα  ψυγείο. Οι σκηνές αυτές βρίσκονται σε ειδικό χώρο που διατίθεται αποκλειστικά για τα παιδιά και την ομάδα των συνοδών.

Γεύματα

Όλα τα γεύματα, από την Δευτέρα 3 Ιουλίου το βράδυ και μέχρι το πρωί της Κυριακής 9 Ιουλίου, συμπεριλαμβάνονται στο κόστος διαμονής.

Ασφάλεια και επίβλεψη

Η ομάδα επίβλεψης/συνοδών διασφαλίζει τις δραστηριότητες και την επίβλεψη των παιδιών, μέρα και νύχτα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής.

Το κάμπινγκ «Αρμενιστής» είναι ένας κλειστός χώρος με φυλασσόμενη είσοδο. Τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να εξέλθουν από αυτόν.

Το κολύμπι στην παραλία θα γίνεται υπό την επίβλεψη των συνοδών/εμψυχωτών αλλά και παρουσία ναυαγοσώστη.

Τέλος, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, υπάρχει ιατρικό κέντρο πλησίον, στο εσωτερικό του κάμπινγκ.

Κόστος συμμετοχής

Η τιμή της διαμονής ανά παιδί είναι 430 €. Η τιμή καλύπτει το σύνολο των εξής υπηρεσίων:

διαμονή, γεύματα, δραστηριότητες, επίβλεψη, ενοικίαση εξοπλισμού (ποδήλατα βουνού, εξοπλισμός για θαλάσσια σπορ) δραστηριότητες με πιστοποιημένους εκπαιδευτές, μεταφορά με λεωφορείο μετ’επιστροφής, με αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη, μπροστά σπό το Γαλλικό Σχολείο και Ινστιτούτο.

Στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα ασφάλισης για κάθε παιδί (τα παιδιά του Γαλλικού Σχολείου καλύπτονται από την ασφάλιση του Σχολείου). Για την επικύρωση της κράτησης απαιτείται η καταβολή 230 € ανά παιδί, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Ιουνίου το αργότερο.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή: amotsios@ift.gr

Προσοχή, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.